Екзотично предложение, което отнема малко време за приготвяне.
Продукти:
Половин кг пилешки гърди без кожата
2 глави лук
4 – 5 чушки – различни на цвят
1 консерва кокосово мляко /или кокосова сметана/
2 с.л. паста зелено къри
олио
сол
ориз
Приготвяне:
В силно загрято олио и най-добре в уок тиган запържете бързо нарязаните на
кубчета пилешки
гърди докато се зачервят. Прибавете лука и чушките – на шайби.
Гответе 2 – 3 минути заедно. През това време смесете кокосовото мляко с пастата
от зелено къри и разбъркайте сместа. Прибавете я в тигана и оставете ястието да
покъкри 10 минути. Не се притеснявайте, че сосът е доста течен, това в случая е
предимство.
Сварете ориз, като го подправите само със сол.
Сервирайте ястието, като първо направите легло от ориза и върху него
сложите от соса. Полейте обилно с течността от тигана – така ще овкусите ориза
с кокоса и кърито.
Ако не обичате много люто, сложете по-малко
къри.
Често ми се случва да гощавам с това ястие и мога да ви уверя, че всички го харесват.
Надя Петрова
Няма коментари:
Публикуване на коментар