Изобилието на пресни зеленчуци
през сезона е родило множество рецепти, които можем да си приготвим само сега.
Например ястие с кисели джанки, идеи за каквото ви дадохме скоро. Днешното ни
предложение е подобно на това и в него използваме ластари и млади лозови листа
набрани в момента преди да се подрежат лозите.
Продукти:
2 тиквички
2 моркова 1 – 2 глави лук
3 – 4 скилидки чесън
няколко стръка целина
няколко ластара с млади лозови
листа
1 с.л. доматено пюре
1 – 2 люти чушки по желание
1 ч.л. бял синап /зърна от
горчица/
сол и смлян кориандър на вкус
3 с.л. бяло вино
олио
Приготвяне:
Тиквичките, морковите, лука, целината, чесъна, лютите чушки и
по-голямата част от ластарите
Ластарите придават на плакията
приятна киселина, която иначе бихме получили, ако я приготвим с лимон. Добър
апетит!
Надя Петрова
Няма коментари:
Публикуване на коментар