петък, 25 юли 2014 г.

Шаран на скара – пикник край реката


Рецептата е от онова място, където Янтра се влива в Дунава. Става за изхранване на 12 приятели.

Шараните се изчистват много добре и се разцепват на две по дължина. Прави се марината от зехтин, сол, чер пипер и едро нарязан лук и разбира се, девесил. Без него не става. С тази смес се натрива рибата отвътре и се оставя в хладилник или просто на сянка за няколко часа.
Направете хубава жар и опечете рибите на нея тъй както са намазани с маринатата. Първо - откъм корема и след това, като обърнете решетката на скарата, и откъм гърба. Става страхотно.

Разбира се, много важно е рибата да е хубава и прясна, като шарана, който имах аз.
Надя Петрова

Няма коментари:

Публикуване на коментар