сряда, 11 март 2015 г.

Нежно и крехко... Какво да направим с тиквички и скариди


Тиквички и скариди
Продукти:
20 скариди
половин кг тиквички, нарязани тънко
6 с.л. орехово олио /зехтин/
настърганата кора и сока на 2 лайма
1 с.л. пресен джинжифил
2 чушки чили /люти чушки/
шепа пресен кориандър и мента /магданоз и джоджен/
2 с.л. соев сос
Приготвяне:
Загрейте голям тиган или уок с маслото и
сложете в него скаридите, кората от лайма и джинджифила. Изпържете с постоянно бъркане 2 минути. Прибавете тиквичките, сока от лайма и чили. Изпържете още 2 минути. Накрая сложете зелениите и соевия сос. Сервирайте веднага – тиквичките трябва да са още хрупкави. Сервирайте със сварен ориз.
 Надя Петрова

Няма коментари:

Публикуване на коментар