Тиквички и скариди
Продукти:
20 скариди
половин кг
тиквички, нарязани тънко
6 с.л. орехово олио
/зехтин/
настърганата кора и
сока на 2 лайма
1 с.л. пресен
джинжифил
2 чушки чили /люти
чушки/
шепа пресен
кориандър и мента /магданоз и джоджен/
2 с.л. соев сос
Приготвяне:
Загрейте голям тиган или уок с маслото и
сложете в него скаридите,
кората от лайма и джинджифила. Изпържете с постоянно бъркане 2 минути.
Прибавете тиквичките, сока от лайма и чили. Изпържете още 2 минути. Накрая
сложете зелениите и соевия сос. Сервирайте веднага – тиквичките трябва да са
още хрупкави. Сервирайте със сварен ориз.
Надя Петрова
Няма коментари:
Публикуване на коментар