Една рецепта, която винаги се получава, освен това много
подходящи за гарнитура от зелена салата, изобилна в момента. Кой не обича
паниран кашкавал? Лошото е, че и при най-голямо старание кашкавалът обикновено
омеква и се разтича. Ако спазвате няколко прости правила, следната рецепта няма
да ви се опре.
Изберете по-твърд и сух вид кашкавал. Дръжте го на
студено в хладилника. Настържете го на едро ренде непосредствено преди
приготвянето на кюфтетата. Ето и рецептата:
Продукти:
300 – 400 грама твърд кашкавал
2-3 яйца
Брашно
По-желание подправки, но без сол
Приготвяне:
В дълбока купа прибавете към настъргания на едро кашкавал
счупените яйца и разбъркайте със супена лъжица. Започнете да слагате брашно и
да бъркате, докато получите гъста и лепкава смес. Ако стане много твърда,
налейте малко вода или бяло
вино. Загрейте малко олио или зехтин в тефлонов
тиган на умерена температура. С намокрена във вода супена лъжица гребвате от
сместа и слагате в тигана. Кюфтетата да не се долепят. Когато леко се зачервят
отдолу, обръщате. За около 4-5 минути са готови. По-вкусни са топли, така че
приготвяйте непосредствено преди сервиране.
Надя Петрова
Няма коментари:
Публикуване на коментар