петък, 7 ноември 2014 г.

Печени ябълки с джинджифил, мед и канела



Няма по-добър символ на домашния уют от простичкия неделен десерт...
Продукти:
ябълки – за предпочитане сочен и леко кисел сорт
джинджифил – пресен или на прах
мед
канела
Приготвяне:
Измийте ябълките и ги издълбайте, като отстраните семената, но внимавайте да не пробиете отдолу плода. Ако джинджифилът е пресен, настържете го на ситно ренде. Във всяка ябълка сложете по четвърт чаена лъжичка джинджифил, щипка канела и чаена лъжичка мед. Отгоре – по 1 карамфилче за аромат. Наредете ябълките в тавичка, налейте малко вода на дъното и запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за десетина минути. Когато се разтопи медът и облее ябълките, вече имате бърз, ароматен, полезен и страхотен десерт. 
Печените ябълки са вкусни и топли, и студени, а ароматът им нашепва за домашен уют,
спокойствие и хармония.
Ако използвате сух джинджифил, сложете само 1 щипка, за да не люти.
Надя Петрова

Няма коментари:

Публикуване на коментар