Няма по-добър символ на домашния уют от простичкия неделен десерт...
Продукти:
ябълки – за предпочитане сочен и
леко кисел сорт
джинджифил – пресен или на прах
мед
канела
Приготвяне:
Измийте ябълките и ги издълбайте, като отстраните
семената, но внимавайте да не пробиете отдолу плода. Ако джинджифилът е пресен, настържете го на ситно ренде. Във всяка ябълка
сложете по четвърт чаена лъжичка джинджифил, щипка канела и чаена лъжичка мед.
Отгоре – по 1 карамфилче за аромат. Наредете ябълките в тавичка, налейте малко вода на дъното и запечете в предварително загрята на 200
градуса фурна за десетина минути. Когато се разтопи медът и облее ябълките, вече имате бърз, ароматен, полезен и страхотен
десерт.
Печените ябълки са вкусни и топли, и студени, а ароматът им нашепва за
домашен уют,
спокойствие и хармония.
Ако използвате сух джинджифил, сложете само 1 щипка, за да не люти.
Надя Петрова
Няма коментари:
Публикуване на коментар