сряда, 12 март 2014 г.

Фетучини Алфредо


Продукти:
Пакет фетучини
225 г краве масло със стайна температура
сол
225г пармиджано – реджано, прясно настъргано
Приготвяне:
Сложете половината от маслото в купата за сервиране и дръжте на топло. Сварете фетучините в подсолена вода. Когато пастата стане ал денте, /готова, но не прекалено мека/, отделете няколко лъжици от водата, в която сте я варили. Изцедете в гевгир, но не много добре, да не са фетучините сухи. Сипете пастата в купата върху маслото. Прибавете останалото масло и разтръскайте купата, за да се разтопи и да попие. Прибавете пармиджано – реджано и малко от заделения бульон.
Стръскайте купата драматично и по-оперно и сервирайте веднага.

Ето и американския вариант на рецептата:

Продукти:
1 пакет фетучини
125г краве масло
половин чаша сметана
половин чаша каквото сирене пармезан намерите, но пармиджано – реджано е най-добре. Настържете си го сами в последния момент
Приготвяне:
Сложете съда за сервиране и маслото в него върху съда, в който завира водата за фетучините. Като се стопи, объркайте нежно маслото и прибавете сметаната /на стайна температура/, объркайте пак и сложете две трети от сиренето. Махнете купата от тенджерата, сварете си фетучините, минете ги през гевгира и веднага ги сложете в купата. Наръсете отгоре с останалото сирене и сервирайте веднага.
Може да замените фетучините с лингуини или фузили за по-сценично, но в никакъв случай със спагети, защото по тях сосът не може да полепне.
Надя Петрова

Няма коментари:

Публикуване на коментар