Продукти:
1 пакет макарони или спагети
3 – 4 шепи копривени стръкове
2 с.л. зехтин
3 – 4 скилидки чесън или 2 стръка пресен
200 г сирене или 300 г извара
пармиджано или твърд кашкавал за гарниране
бял пипер
майорана
сол на вкус
Приготвяне:
Приготвяне:
Сложете голяма тенджера с вода и сварете избрания от вас
вид паста според инструкцията, като я оставите ал денте – не преварена.
През това време измийте много добре копривата с течаща вода,
почистете я от твърди дръжки и клечки и я нарежете – няма да пари, защото все
още е много млада. Загрейте зехтина и задушете на слаб огън в него копривата за
4 – 5 минути. След това добавете нарязания чесън и натрошеното сирене или
извара и разбърквайте на слаб огън, докато сместа стане кремообразна. Ако е
много гъста, поразредете с бульона от пастата. Махнете от котлона и подправете
с пипера, майораната и сол, ако се налага.
Сервирайте с изцедената паста, като поръсите с пармиджано
или кашкавал.
Надя Петрова
Няма коментари:
Публикуване на коментар