понеделник, 17 март 2014 г.

Паста верде с коприва


Продукти:
1 пакет макарони или спагети
3 – 4 шепи копривени стръкове
2 с.л. зехтин
3 – 4 скилидки чесън или 2 стръка пресен
200 г сирене или 300 г извара
пармиджано или твърд кашкавал за гарниране
бял пипер
майорана
сол на вкус
Приготвяне:
Сложете голяма тенджера с вода и сварете избрания от вас вид паста според инструкцията, като я оставите ал денте – не преварена.
През това време измийте много добре копривата с течаща вода, почистете я от твърди дръжки и клечки и я нарежете – няма да пари, защото все още е много млада. Загрейте зехтина и задушете на слаб огън в него копривата за 4 – 5 минути. След това добавете нарязания чесън и натрошеното сирене или извара и разбърквайте на слаб огън, докато сместа стане кремообразна. Ако е много гъста, поразредете с бульона от пастата. Махнете от котлона и подправете с пипера, майораната и сол, ако се налага.
Сервирайте с изцедената паста, като поръсите с пармиджано или кашкавал.
Надя Петрова

Няма коментари:

Публикуване на коментар