Салата от скариди и паста |
Тази салата обединява в едно
вкусовете на месо от скариди, зеленчуци и плодове. Приготвена е с паста и
майонезено – млечна заливка и има наистина деликатен вкус – сладникаво - кисел.
И на вид е много примамлива, понеже става леко розова – като залез пред чаша с
хубава водка.
Продукти:
200 г белени скариди
1 малка глава червено цвекло
2 моркова
1 малък пащърнак /по желание/
1 ябълка
1 малка главичка лук
1 малък лимон
1 портокал
половин връзка магданоз
3 – 4 с.л. майонеза
3 – 4 с.л. сметана /гъсто кисело
мляко/
половин пакет сварени макарони
/не спагети/
сол и смлян кориандър
Приготвяне:
Сварете пастата ал денте и я
изцедете от водата. Сложете я в голяма купа да изстине.
През това време обелете
морковите, пащърнака и цвеклото, измийте ги и ги нарежете на неголеми кубчета.
Нарежете обеления лук на тънки резени, ябълката, лимона /без да го белите/ и
портокала /обелен/ – на кубчета с остър нож, за да не ги смачкате. Сложете
зеленчуците при пастата, прибавете нарязания магданоз и скаридите. Разбийте в
отделен съд майонезата и сметаната и я сипете в купата. Подправете със сол и
кориандър и объркайте добре.
Преди сервиране охладете час –
два салатата в хладилник.
Надя Петрова
Няма коментари:
Публикуване на коментар