неделя, 28 декември 2014 г.

Нежна салата със скариди и паста


Салата от скариди и паста

Тази салата обединява в едно вкусовете на месо от скариди, зеленчуци и плодове. Приготвена е с паста и майонезено – млечна заливка и има наистина деликатен вкус – сладникаво - кисел. И на вид е много примамлива, понеже става леко розова – като залез пред чаша с хубава водка.

Продукти:
200 г белени скариди
1 малка глава червено цвекло
2 моркова
1 малък пащърнак /по желание/
1 ябълка
1 малка главичка лук
1 малък лимон
1 портокал
половин връзка магданоз
3 – 4 с.л. майонеза
3 – 4 с.л. сметана /гъсто кисело мляко/
половин пакет сварени макарони /не спагети/
сол и смлян кориандър

Приготвяне:
Сварете пастата ал денте и я изцедете от водата. Сложете я в голяма купа да изстине.
През това време обелете морковите, пащърнака и цвеклото, измийте ги и ги нарежете на неголеми кубчета. Нарежете обеления лук на тънки резени, ябълката, лимона /без да го белите/ и портокала /обелен/ – на кубчета с остър нож, за да не ги смачкате. Сложете зеленчуците при пастата, прибавете нарязания магданоз и скаридите. Разбийте в отделен съд майонезата и сметаната и я сипете в купата. Подправете със сол и кориандър и объркайте добре.
Преди сервиране охладете час – два салатата в хладилник.

Надя Петрова

Няма коментари:

Публикуване на коментар