сряда, 2 април 2014 г.

Тай пиле със зелено къри


Екзотично предложение, което отнема малко време за приготвяне.
Продукти:
Половин кг пилешки гърди без кожата
2 глави лук
4 – 5 чушки – различни на цвят
1 консерва кокосово мляко /или кокосова сметана/
2 с.л. паста зелено къри
олио
сол
ориз
Приготвяне:
В силно загрято олио и най-добре в уок тиган запържете бързо нарязаните на кубчета пилешки
гърди докато се зачервят. Прибавете лука и чушките – на шайби. Гответе 2 – 3 минути заедно. През това време смесете кокосовото мляко с пастата от зелено къри и разбъркайте сместа. Прибавете я в тигана и оставете ястието да покъкри 10 минути. Не се притеснявайте, че сосът е доста течен, това в случая е предимство.
Сварете ориз, като го подправите само със сол.
Сервирайте ястието, като първо направите легло от ориза и върху него сложите от соса. Полейте обилно с течността от тигана – така ще овкусите ориза с кокоса и кърито.
Ако не обичате много люто, сложете по-малко къри.
Често ми се случва да гощавам с това ястие и мога да ви уверя, че всички го харесват.
Надя Петрова
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар