Продукти:
1 чаша ориз, 1 яйце, 3 стръка пресен лук, олио, майорана, бял пипер, сол, 2
връзки левурда
Приготвяне:
Предполагам знаете как се прави ориз за лозови
сармички - този път с пресен лук. Приготвяте ориза /този път сложете в него 2 чаши и половина вода
предварително, защото сармичките ще варим много малко време, яйцето чак като
поизстине сместа, то служи за стягане/, след което попарвате за около минута – не
повече - листата на левурдата, а те са тесни и ще си поиграем, но си струва.
Взимат се две листа и се кръстосват едно върху друго,
така че да се получи по-здрава основа за ориза. В центъра се слага по една
лъжичка оризова плънка и от четирите краища листата се премятат едно върху
друго на кръст, за да се оформи сармичка. Пипайте внимателно, че това е много
крехка материя. След като ги свиете, варите както другите сарми, заляти с
половин чаша вода и само 10-15 минути. Като ги наредите за сервиране, ги полейте
с разбито кисело мляко.
Надя Петрова
Няма коментари:
Публикуване на коментар