вторник, 8 април 2014 г.

Сармички с левурда


Продукти:
1 чаша ориз, 1 яйце, 3 стръка пресен лук, олио, майорана, бял пипер, сол, 2 връзки левурда
Приготвяне:
Предполагам знаете как се прави ориз за лозови сармички - този път с пресен лук. Приготвяте ориза /този път сложете в него 2 чаши и половина вода предварително, защото сармичките ще варим много малко време, яйцето чак като поизстине сместа, то служи за стягане/, след което попарвате за около минута – не повече - листата на левурдата, а те са тесни и ще си поиграем, но си струва.  
Взимат се две листа и се кръстосват едно върху друго, така че да се получи по-здрава основа за ориза. В центъра се слага по една лъжичка оризова плънка и от четирите краища листата се премятат едно върху друго на кръст, за да се оформи сармичка. Пипайте внимателно, че това е много крехка материя. След като ги свиете, варите както другите сарми, заляти с половин чаша вода и само 10-15 минути. Като ги наредите за сервиране, ги полейте с разбито кисело мляко.
Надя Петрова

Няма коментари:

Публикуване на коментар